MidZomerLoop Leiderdorp

De MidZomerLoop is een jaarlijks (hard)loop evenement dat plaatsvindt bij sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Er zijn verschillende afstanden, 6- en 10 km naast een kinderloop van 1,5 km. De loop is bedoeld voor recreatieve lopers en ook voor mensen die van een (sportieve)uitdaging houden. Er wordt officieel geklokt en er zijn heuse ‘parcoursrecords’ re verbreken. De snelste lopers worden beloond tijdens de prijsuitreiking en de minder rappe deelnemers ontvangen ook een medaille.
De route voert door de Bloemerd (kinderrun) en maakt een uitstapje naar de Boterhuispolder en een aantal naastliggende wijken. Prachtige combinatie van mooie asfalt en natuur.
Start en finish is bij het clubgebouw van RCL (Bloemerd 2, Leiderdorp).

Geschiedenis

Met de ondersteuning van het Leiderdorps Weekblad werd op zondag 30 maart 2008 de 1e loop door het Bloemerdpark (De Leiderdorps Weekblad Voorjaarsloop) georganiseerd.
Uiteindelijk werd de loop verplaatst naar november in verband met de hardloopkalender en ging het evenement onder de naam Omloop van Leiderdorp verder.
Dit loopevenement bood zowel recreatieve als wedstrijdlopers een mooi platform in voorbereiding op het Zorg en Zekerheid circuit. Jaarlijks stond het evenement op de hardloopkalender maar door het slechte weer in november werd de animo steeds minder.
Vandaar ook het besluit om het sportieve evenement te verplaatsen naar juni rondom de midzomer. Een tijdstip waarop de weergoden ons land over het algemeen voorzien van gunstig loopweer. Daarnaast werd een nieuw parcours uitgezet voor de ‘nieuwe’ afstanden 6 en 10 km en werd het programma uitgebreid met een IVN wandeling.
Inmiddels staat de MidZomerLoop fier en krachtig op de lokale en regionale evenementen-kalender. In 2018 biedt de organisatie een aantrekkelijke wandeling voor alle leeftijdsgroepen waardoor elke loper aan zijn/haar trekken kan komen.
INSCHRIJVEN

Schrijf je vandaag nog in!

Voorinschrijvn betekent niet alleen dat je startplek gegarandeerd is maar ook korting op de startnummer!

SPONSORS MIDZOMERLOOP LEIDERDORP