Nog twee weken te gaan voor 6 juli, de start van de Leiderdorpse Midzomerloop

Het ene grote sportevenement in Leiderdorp is nog maar nauwelijks achter de rug, of het volgende evenement kondigt zich alweer aan. Met andere woorden: de wandelavondvierdaagse is geweest en nu is het op vrijdagavond 6 juli de beurt aan de Midzomerloop. Van lekker ongedwongen wandelen, naar fijn ontspannend en uitdagend hardlopen.
De spandoeken aan de toegangswegen naar Leiderdorp met avondvierdaagse teksten van het organiserende Velocitas zijn nu vervangen door spandoeken van de Midzomerloop organisatie. De vooruitzichten wat opkomst betreft zijn in ieder geval zeer hoopgevend, want de voorinschrijvingen lopen met nog zo’n twee weken te gaan heel erg goed. Maar er is natuurlijk nog plek en tijd genoeg om eens na te gaan denken om zelf eens aan deze gezelligste loop van de regio mee te gaan doen.
Dat geldt ook voor de Kidsrun. Hier kunnen kinderen tot zo’n 12 jaar aan mee doen. En als uw kinderen graag willen en u vindt ze daar nog te jong of te onervaren voor, wat let u dan om met hen mee te rennen om ze op die manier te ondersteunen en te stimuleren en meteen een oogje in het zeil te houden. De kinderen krijgen in ieder geval na het volbrengen van hun loop allemaal een mooie medaille en als extraatje een waterijsje. Dit in plaats van de loterij die voor hen in voorgaande jaren gehouden werd.
Maar u als volwassene kunt ook mee doen. Voor de wat minder ervaren lopers is er een parcours van 6 kilometer en de meer geroutineerde lopers kunnen voor de 10 kilometer gaan. Beide afstanden volgen grotendeels hetzelfde parcours, alleen de 10 km. maakt een extra lus door de dan net weer opengestelde Boterhuispolder. Bij deze Midzomerloop is er voor iedereen iets te genieten. Voor de recreatieve lopers is er de uitdaging om de gewenste afstand gewoon uit te lopen en voor de prestatie lopers natuurlijk de uitdaging om te winnen en het parcoursrecord aan te vallen.
Verder is het langzamerhand wel bekend dat u bij voorinschrijving voor de 6 en de 10 km gratis kunt aanschuiven bij de door van Bemmelen Sports verzorgde barbecue. Volgende week, wie lost het startschot en wie reikt de prijzen uit?.