De Leiderdorpse Midzomerloop heeft een nieuwe startlocatie; RCL. Op vrijdagavond 6 juli kan iedereen weer sportief gezellig aan de gang door Leiderdorp. De 11e editie van de loop is dit jaar iets later, maar dat komt omdat de organisatie de Leidse Peurbakkentocht niet in de weg willen zitten.

Organisatie
De organisatie is versterkt en uitgebreid met ervaren mensen als Nico Massaar en Frits van Beukering van de Leiden Marathon en Paco Busteros Leon van de Christa Mensert Memorial Ride. Verder blijven Wim van der Krogt van het Zorg&Zekerheid circuit en Cees van Duivenbode en Henk Morsch van de SSPL ook hun steentje bijdragen aan de organisatie.

Parcours en afstanden
Het parcours en de te lopen afstanden blijven ongewijzigd. Het splinternieuwe clubhuis van RCL is de locatie voor de start en finish. Ook is er natuurlijk de jaarlijkse barbecue, verzorgd door Ton van Bemmelen Sports.

Inschrijven kan vanaf 15 mei voor de 6,3 of de 10 km loop, die beiden door de Bloemerd, de Leyhof, de Zijldijk en de Boterhuispolder gaan. De kinderloop is 1500 meter lang en gaat door de Bloemerd.