Om aan alle mogelijke onduidelijkheid een definitief einde te maken: De eerder vermelde datum van de Leiderdorpse  MidZomerLoop is gewijzigd van vrijdag 21 juni naar vrijdag 5 juli. 

De reden is dat op vrijdagavond 21 juni de laatste etappe van de Avondvierdaagse gehouden wordt. Het zou die avond anders dringen worden in de Bloemerd en daarom is de datum verplaatst. Ook geeft dat weer een mogelijkheid om dubbel sportief bezig te zijn, namelijk zowel wandelend meedoen aan de avondvierdaagse als hardlopen met de MidZomerLoop. 
Maar deze wijziging is niet de enige verandering. Ten eerste zijn de routes van beide afstanden aangepast. De korte afstand van 6.3 km gaat niet meer op de Nieuwe Weg rechtsaf de Boterhuispolder in naar de koeienrotonde, maar gaat rechtdoor naar de Leidseweg en vandaar weer rechtsaf over de grote rotonde naar de Leyhof en de finish in de Bloemerd. De lange afstand van 10,3 km gaat bij de kruising Nieuwe weg/ Zijldijk rechtdoor de Zijldijk op, waarna vlak voor het einde van die Zijldijk rechtsaf geslagen wordt en men na circa 400 meter nogmaals rechtsaf de Boterhuispolder in gaat om via het nieuwe “Henk van Drielpad” naar de Leidseweg te gaan. Bij de kruising van de Nieuwe Weg ontmoeten beide afstanden elkaar weer om dan via de grote rotonde weer terug te gaan naar de finish bij het RCL-gebouw. 
Nog een ander groot nieuwtje is dat de tijdmeting niet meer met de hand wordt genoteerd maar elektronisch gaat gebeuren met een chip in de schoen. Wat wel blijft is de gezelligheid en de kleinschaligheid van dit gebeuren. Ook de gratis barbecue na afloop blijft natuurlijk staan als men vooraf heeft ingeschreven. De inschrijving is namelijk al geopend en voor verdere bijzonderheden geeft de website de nodige informatie. Niet alleen het meedoen aan de loop zelf is een aanrader. 
Ook het meedoen als vrijwilliger om te helpen alles in goede banen te laten verlopen is mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld als verkeersregelaar, bij de inschrijfbalie of het assisteren bij het start/finishgebied. Informatie inwinnen en aanmelden kan via de website en als dat niet duidelijk is kan men contact opnemen met organisator Henk Morsch op nummer 06-26342128. Maar probeer eerst de website: www.midzomerloop-leiderdorp.nl