5 juli 2019 (oude datum 21 juni 2019) Midzomerloop

Op vrijdag 21 juni, de “langste” dag van 2019, wordt alweer de 12e editie van de Leiderdorpse Midzomerloop gehouden. 

Vanaf de locatie bij het RCL-clubhuis in de Bloemerd gaan dan weer honderden lopers van start om via de Bloemerd, langs de Dwarswatering en de Boterhuispolder hun kilometers te maken. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden, namelijk de 6,3 en de 10,3 km. Voor de kinderen tot 12 jaar is er ook nog de kidsrun. Deze is 1,5 km lang en gaat alleen door de Bloemerd. 
De te lopen routes zijn nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Er wordt echter nog nagedacht om wat kleine verbeteringen door te voeren, maar dat kan alleen maar doorgaan als er zich voldoende verkeersregelaars aanbieden. Want om er voor de deelnemers een waar loopfeest van te maken zijn er ook veel vrijwilligers nodig. Voor de veiligheid zijn dat de verkeersregelaars, om het parcours uit te zetten de parcoursregelaars en bij het start en finishgebied mensen die de aankomsttijden bijhouden en de aankleding van dit gebied verzorgen, zodat wij iedere deelnemer een binnenkomst in stijl kunnen aanbieden. Ook om de inschrijvingen te kunnen verwerken zijn er handjes nodig. De organisatie is dan ook al druk bezig dit allemaal weer op tijd voor elkaar te krijgen. Mocht u interesse hebben om hieraan mee te doen om dit allemaal uit te kunnen voeren en dus mee te kunnen maken, dan bent u van harte welkom. U aanmelden of het inwinnen van informatie hierover kunt u doen via de website van de Midzomerloop. 
Verleden jaar waren er meer dan 425 lopers. Dat aantal werd ondermeer bereikt door de nieuwe startlocatie bij RCL, het mooie weer en het gebruik van de social media. Dit jaar is er het streven om meer dan 500 deelnemers aan de start te krijgen. Vanaf 22 maart is het dan ook al mogelijk om via de website in te schrijven. Wilt u meer weten en al een klein beetje de sfeer te proeven van deze Midzomerloop, kijk dan op de website www.midzomerloop-leiderdorp.nl
Via de huis aan huis kranten zullen we u verder iedere 2 weken op de hoogte gaan houden van de ontwikkelingen en laatste nieuwtjes.